Cel mai bun parmezan din lume, protejat în „banca de brânzeturi” cu alarmă și sistem cu infraroșu: „Valoarea totală a brânzei pe care o avem aici este estimată la 120-130 de milioane de euro”

Cel mai bun parmezan din lume, protejat în „banca de brânzeturi” cu alarmă și sistem cu infraroșu: „Valoarea totală a brânzei pe care o avem aici este estimată la 120-130 de milioane de euro”
Foto: Euronews
Publicat: 23/09/2020, 17:09
Actualizat: 23/09/2020, 17:13

Aceste seifuri de înaltă tehnologie găzduiesc cel mai bun parmezan din lume.

Alarme si camere cu infraroșu pentru protejarea celui mai bun parmezan din lume

În regiunea italiană Emilia-Romagna, producătorii închiriază „banca de brânzeturi” pentru a-și proteja comoara de hoți și o ascund în seifuri climatizate, înarmate cu alarme, camere cu infraroșu și echipamente antiseismice.

Aceste seifuri de înaltă tehnologie găzduiesc cel mai bun parmezan din lume, potrivit Eurinews.

Foto: Euronews

Regiunea din nordul Italiei este singura din lume care poate folosi legal numele Parmigiano-Reggiano. Nu este surprinzător că brânza tare, uscată, făcută din lapte degresat, este o marfă locală profitabilă.

„Valoarea totală a brânzei pe care o avem aici este estimată la 120-130 de milioane de euro”, explică Roberto Frignani, directorul băncii CREDEM.

Roberto Frignani, directorul băncii CREDEM. Foto: Euronews

”Acest aur comestibil” a fost vizat atât de des de hoți, deoarece fiecare rundă de brânză valorează până la 400 de euro.

Angajații băncii joacă un rol important în depozitarea acestuia în condiții optime.

„Temperatura nu trebuie să depășească 20 de grade, dar nici prea rece. Idealul este între 16 și 18 grade. Umiditatea trebuie să fie, de asemenea, ridicată, dar nu prea mare, între 70% și 80%, astfel încât parmezanul să poată respira și să-și elimine gras ”, spune angajatul băncii Federico Rotelli.

Foto: Euronews

Cu un preț atât de ridicat datorită timpului de maturare îndelungat, care poate dura de la unu la trei ani, este unul dintre cele mai valoroase alimente din lume!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Mihai Albu, noi detalii ÎNFIORĂTOARE despre lupta cu cancerul de prostată: „A fost o operație...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Cum se modifică alocațiile pentru copii! Schimbări importante în lege
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
A venit vestea cea mare pentru cei cu MAȘINI DIESEL. S-a întâmplat chiar astăzi, 17...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce scrisul de mână este mai bun pentru memorie?
×